http://showbizznet.nl
Persbericht

De prijzen van ongeveer honderd medicijnen liepen op met maar liefst 262%

ISLAMABAD: Zo tonnen als een 262% stijging binnen de vergoedingen van bijna honderd buurten en geïmporteerde drugs in Pakistan werden geaccrediteerd door de federale autoriteiten, meldde donderdag.

Volgens de kennisgeving waren de vergoedingen van vierennegentig drugs opgedreven tussen 9% -262%, wat bovendien traumatisch was voor de benarde situatie van de niet ongebruikelijke mensen in het land.

Geo News heeft de namen van de medicijnen, de gloednieuwe vergoedingen en een replica van de melding ontvangen. Geneesmiddelen die duurder zijn geworden, beschermden degenen die worden gebruikt om koorts, hoofdpijn, coronaire hartziekten, malaria, diabetes, keelpijn, griep, maag- en buikpijn, poriën en huidaandoeningen, postpartumproblemen en oog, oor, tand, mond te behandelen , en bloedinfecties, naast bepaalde antibiotica.

Onder hen waren 68 buurtdrugs en 26 geïmporteerde drugs, meldde de kennisgeving, waarin melding werd gemaakt van een afnemende beschikbaarheid van drugs binnen de markt, een opwaartse druk binnen de prijs van de dollar en duurdere ongekookte substanties, omdat de elementen die ertoe hebben bijgedragen dat de drugs dierbaarder.

Het leverde echter op dat farmaceutische bedrijven tot juni 2021 niet langer de vergoedingen konden verhogen.

In een toespraak tot de media verklaarde de speciale assistent van de premier voor gezondheid, dr. Faisal Sultan, dat pillen die nu duurder waren geweest “de levensreddende zijn en mensen met vintage formules”.

“Deze pillen zijn niet meer verkrijgbaar vanwege het verlies van een gepaste extrade van hun vergoedingen en worden aangeboden op de zwarte markt”, verklaarde Dr. Sultan.

“Het werd essentieel om ervoor te zorgen dat de vergoedingen voor medicijnen voor iedereen laag geprijsd zijn”, zei hij, erop wijzend dat pillen die van tevoren tegen een betere vergoeding te krijgen zijn, in plaats daarvan effectief te krijgen zijn.

De taak van de autoriteiten en de Drug Regulatory Authority of Pakistan (DRAP), zo legde hij uit, bestond erin ervoor te zorgen dat iedereen in het land van drugs voorzien werd.

De SAPM verklaarde dat de vergoedingen van dergelijke medicijnen lichtjes moesten worden verhoogd, “gewoon voldoende om er zeker van te zijn dat ze voor de niet ongebruikelijke menselijke wezens verkrijgbaar zijn”.

Hij richtte zich op een veronderstelling dat de federale autoriteiten ook hebben kunnen toegeven aan de eisen van medicijnfabrikanten en verklaarde: “We hebben ons nu helemaal gebogen voor de spanning van farmaceutische bedrijven.

Dr. Sultan verklaarde dat een lijst van geneesmiddelen die duurder zijn geworden, op de website zou kunnen worden gepubliceerd.

“We voeren een geheel nieuw prijsbeleid”, legde hij uit, onder meer dat de autoriteiten hervormingen doorvoeren in alle fitnessinstellingen.