http://showbizznet.nl
Persbericht

Coronavirus-pandemie: hoe senioren te helpen

Het coronavirus kan dodelijk zijn voor iedereen die het oploopt, maar senioren lopen een speciaal risico als ze besmet zijn.

“Acht van de tien sterfgevallen als gevolg van COVID-19 waren vanaf de leeftijd van vijfenzestig jaar of ouder”, zegt dr. Natasha Bhuyan, een arts uit een eigen kring van familieleden in Phoenix, Arizona. “De oorzaak is te wijten aan het feit dat ons immuunsysteem veel minder krachtig is in het voorkomen van infecties naarmate we ouder worden. Ook het hebben van een aantal verschillende voortdurende ziekten kan dit virus compliceren. ”

Zoals dr. Ria Paul, geriater bij Stanford Health Care onderstreept, kan de eersteklas factor die senioren nu goed kunnen doen, zijn zich in zelfisolatie te nestelen en sociale afstand te nemen, maar we moeten beseffen dat dit veel gevraagd is. “Ik heb eigenlijk lijders die hun huis in geen enkel opzicht in zes weken hebben verlaten”, zegt Paul. “Ik juich ze daarvoor toe, maar het kan een uitdaging zijn om in de vergrendelingsmodus te verblijven.”

Gelukkig zijn er stappen die meer jeugdige mensen kunnen nemen om senioren te helpen het hoofd te bieden, simpelweg omdat er methoden zijn die we in het algemeen bejaardengroepen van dienst zullen zijn, waaronder verpleeghuizen die voor de pandemie ‘vloer nul’ werden genoemd als COVID-19 -gerelateerde doodskosten stijgen.

Dit is wat professionals aanbevelen:

Beperk uw persoonlijke bedreiging voor besmetting en verspreiding

Eerst en vooral zegt Dr. Paul dat we daarnaast zelfisolatie en sociale afstand moeten uitoefenen. We zouden op dit moment geen lichamelijk contact moeten hebben met senioren totdat we verzorgers zijn, in welk geval we met ons persoonlijke lichaam willen omgaan, ook al zijn ze een verlengstuk van de senioren waar we ons zorgen over maken.

“Het is een paradigma”, zegt Paul. “Als je een verzorger bent voor een senior, moet je verantwoordelijk zijn voor jezelf en al het mogelijke doen om te voorkomen dat het virus [contracteert] en wordt overgedragen. Dit is de maximale cruciale factor. ”