http://showbizznet.nl
Persbericht

Indonesië tekent een MOU van $ 9,8 miljard EV-batterij met LG Energy Solution: rapport

Een onderdeel van de LG Group heeft een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend voor een investering van 9,8 miljard dollar aan accu’s voor elektrische voertuigen (EV) met Indonesië, die de bouw van een geïntegreerde fabriek voor elektrische accu’s omvat.

 

Indonesië en een eenheid van de Zuid-Koreaanse firma LG Group hebben een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend over een investeringsovereenkomst voor elektrische voertuigen (EV) van $ 9,8 miljard, zei het hoofd van de Indonesische investeringscoördinatiecommissie woensdag.

 

De deal werd op 18 december ondertekend en omvat investeringen in de toeleveringsketen van elektrische voertuigen, vertelde het hoofd van de raad, Bahlil Lahadalia, op een persconferentie.

 

Een functionaris bij LG Energy Solution, een onderdeel van LG Group, het op drie na grootste conglomeraat van Zuid-Korea, bevestigde dat het een MOU had afgesproken, maar kon geen details geven over de waarde van de deal. LG Group in Seoul verwees Reuters naar zijn dochteronderneming.

 

Bahlil zei dat de overeenkomst Indonesië het eerste land ter wereld maakte dat de elektrische batterij-industrie integreerde van mijnbouw tot de productie van lithiumbatterijen voor elektrische auto’s.

 

“We hebben een MOU ondertekend voor de bouw van een geïntegreerde fabriek voor elektrische batterijen van stroomopwaarts naar stroomafwaarts”, zei Bahlil.

 

“Mijnen, smelterijen, precursoren, kathodes, auto’s voor recyclingfaciliteiten zullen in Indonesië worden gebouwd”, zei hij, eraan toevoegend dat het project zal plaatsvinden in Noord-Molukken en Midden-Java.

 

Volgens het MOU moet ten minste 70% van het nikkelerts dat wordt gebruikt om de EV-batterijen te produceren, in Indonesië worden verwerkt, zei hij.

 

Indonesië wil zijn rijke voorraad nikkel-laterieterts gaan verwerken voor gebruik in lithiumbatterijen als onderdeel van een poging om uiteindelijk een mondiaal knooppunt te worden voor de productie en export van elektrische voertuigen.

 

Indonesië zei eerder deze maand dat de Amerikaanse autofabrikant Tesla in januari delegaties naar Indonesië zal sturen om mogelijke investeringen in een toeleveringsketen voor zijn elektrische voertuigen te bespreken.