http://showbizznet.nl
Persbericht

Singapore begint met COVID-19-vaccinaties met Pfizer in een van de eerste in Azië

Singapore COVID-19-vaccinatie: Sarah Lim, een 46-jarige medische assistent, en de 43-jarige onweerstaanbare ziektespecialist Kalisvar Marimuthu behoorden tot de meer dan 30 medewerkers van het National Center for Infectious Diseases die woensdag werden geïmmuniseerd, zei de welzijnsdienst.

 

Singapore: Singapore is woensdag begonnen met het immuniseren van medische hulpverleners met Pfizer-BioNTech’s COVID-19-immunisatie, waarmee een van de eerste vaccinatieprogramma’s in Azië werd gestart tegen een pandemie die internationaal meer dan 1,7 miljoen mensen heeft gedood.

 

Sarah Lim, een 46-jarige medische assistent, en de 43-jarige onweerstaanbare ziektespecialist Kalisvar Marimuthu behoorden tot de meer dan 30 medewerkers van het National Center for Infectious Diseases die woensdag werden geïmmuniseerd, aldus de welzijnsdienst.

 

Ze zullen op 20 januari terugkeren voor het tweede deel van het antilichaam.

 

“Antilichamen hebben eerder bedacht hoe ze pandemieën naar de rand van de totale ineenstorting kunnen duwen. Dus ik ben opgewekt dat dit antilichaam hetzelfde zal doen”, zei Marimuthu in opgenomen commentaren van de welzijnsdienst.

 

Singapore is het belangrijkste land in Azië dat het Pfizer-BioNTech COVID-19-antilichaam ondersteunt. Het heeft bovendien ingestemd met het stimuleren van koopregelingen en heeft eerder dan gepland eerste afbetalingen gemaakt voor een paar andere immunisatieaanvragers, waaronder degenen die werden gecreëerd door Moderna en Sinovac.

 

Het hoopt vanaf het laatste kwartaal van 2021 genoeg antilichaamdoseringen te hebben voor alle 5,7 miljoen individuen tegen het tweede kwartaal van 2021.

 

Singapore handelde snel nadat de belangrijkste gevallen van de infectie waren verklaard, en ondanks het feit dat het werd overrompeld door een groot aantal besmettingen in de verblijven van reizigers, heeft het onlangs een klein aantal nieuwe gevallen in de buurt onthuld de laatste tijd. Het land heeft een van ‘s werelds meest minimale slachtoffers onder COVID-19; slechts 29 personen hebben de infectie overgedragen.