http://showbizznet.nl
Persbericht

Zal COVID-19 vaccins schilderen op de gloednieuwe coronavirusvariant?

Een coronavirusversie binnen het Verenigd Koninkrijk heeft alarm geslagen vanwege de kans dat het zich gemakkelijker zou ontvouwen. Maar ondanks het feit dat dat waar lijkt te zijn, zeggen professionals dat de COVID-19-vaccins die worden uitgerold naar alle waarschijnlijkheid toch zullen schilderen bij de versie.

Dr. Anthony Fauci, de beste Amerikaanse expert op het gebied van infectieziekten, verklaarde dat informatie uit Groot-Brittannië suggereert dat de vaccins het virus niettemin zullen blokkeren. Maar de VS zullen voor de zekerheid ook examens doen. Virussen ondergaan regelmatig kleine aanpassingen terwijl ze zich voortplanten en een populatie passeren. In feite zijn de gematigde veranderingen de manier waarop wetenschappers de ontwikkeling van een dodelijke ziekte van de ene locatie naar de andere afstemmen. Maar als een dodelijke ziekte opmerkelijk genoeg muteert, is een van de vrees dat moderne vaccins nu mogelijk niet langer een heleboel bescherming bieden. En ondanks het feit dat het een kans is om door de jaren heen te observeren met het coronavirus, zeggen professionals dat ze het niet als waar accepteren dat dit het geval zal zijn met de versie met binnen het VK

“Mijn verwachting is dat dit nu geen probleem meer kan zijn”, aldus Moncef Slaoui, de leider van de technologieadviseur voor de vaccinatiepoging van COVID-19 van de Amerikaanse overheid.